Zlatne pločice od 20 grama – Velika sigurnost u malom pakovanju

Zlatne pločice od 20 grama

Zlatne pločice od 20 grama su veoma traženo sredstvo ulaganja u zlato.

Kao jedan od najvrjednijih plemenitih metala na svijetu, zlato je oduvijek privlačilo pažnju ljudi. Počev od nakita, preko ukrasnih predmeta, pa do novca – ono je pružalo neograničene mogućnosti očuvanja bogatstva.

Pored izuzetne rijetkosti, zbog koje je veoma cijenjeno, zlato ima niz karakteristika koje ga čine vrijednim. Jedna od njih je otpornost na oksidaciju. Za razliku od drugih metala, ne postoji opasnost od rđe, te će zlato zadržati svoj prelijepi sjaj decenijama. Zahvaljujući izuzetnoj gustini i savitljivosti ovaj plemeniti metal se lako oblikuje u investicione dukate i poluge različitih dimenzija.

Koje su karakteristike zlatne pločice od 20 grama?

Zlatne pločice ove gramaže predstavljaju fizički komad zlata koji se proizvodi od strane svjetski priznatih kovnica kao što je Heraeus, sa tradicijom dugom preko 170 godina. Proizvode se tehnikom kovanja, koja pruža precizniju izradu po obliku i veličini, sa veoma glatkim površinama i ivicama. Samim tim, ove poluge imaju bolju estetiku u odnosu na one koje se dobijaju lijevanjem.

Zlatne pločice od 20 grama

Investicione zlatne pločice od 20 grama su pravogaonog oblika, težine 0,64 troj unce. Mada su tokom istorije dolazile u različitim oblicima, uključujući kvadrate, šestouglove, krugove, pa i ovalne oblike. Što se tiče finoće spadaju u najvišu klasu, jer je u pitanju 24-karatno zlato sa stepenom čistog zlata od 99,99%. Jedino pločice ove karakteristike se smatraju investicionim zlatom. Iako postoje i manjeg stepena finoće, stručnjaci savjetuju da ih ne kupujete, jer su možda proizvedene ilegalno.

Zlatne pločice od 20 grama imaju tačno definisane oznake. Pored gramaže, na njima je naznačena finoća, logo i naziv sertifikovanog proizvođača, kao i serijski broj čime je obezbijeđena autentičnost zlata. Upakovane su u zapečaćenoj, sigurnosnoj blister foliji koja štiti od bilo kakvih oštećenja.

Prednosti kupovine zlatnih pločica od 20 grama

Morate znati da zlatna poluga nije zakonsko sredstvo plaćanja i ne uključuje nominalnu vrijednost, ali predstavlja odličan način očuvanja kapitala, pa i zarade. Čak i u vrijeme ekonomske krize pruža stabilnost vašem investicionom portfoliju, jer cijena zlata ima tendeciju rasta, bez obzira na stopu inflacije.

Zlatna poluga od 20 grama je srednje standardne težine u smislu dostupnih opcija, ali čini važno investiciono sredstvo. Posebno je privlačna manjim investitorima i početnicima, jer pruža mogućnost da grade svoju kolekciju pristupačnim tempom, često trgujući naviše do većih poluga ili vrjednijih dukata tokom vremena. Dodatna prednost ogleda se u činjenici da je obično dostupna po nižim cijenama u odnosu na dukate slične gramaže.

Za razliku od većih, zlatne pločice od 20 grama ne zahtijevaju veliki skladišteni prostor, što ih čini pogodnim za čuvanje i u kućnim sefovima. Takođe, lakše su za prodaju. I dok poluge većih gramaža morate prodati u cjelosti, kod pločica od 20 grama dovoljno je da prodate jednu ili dvije, a ostale ćete zadržati u svom portfoliju.

Gdje kupiti pločice od 20 grama?

Kada odlučite da kupite zlatne pločice od 20 grama veoma je važno da izaberete renomiranog prodavca sa dobrim recenzijama. U protivnom, ne samo da postoji rizik da platite više, nego i da kupite zlato slabijeg kvaliteta.

Zlatne pločice od 20 grama

Insignitus GOLD sa svojim predstavništvom u Crnoj Gori je jedan od vodećih trgovaca plemenitim metalima u regionu. Kupovinu možete obaviti lično, u prostorijama naše kompanije ili putem našeg web shop-a. Stojimo vam na raspolaganju i za savjete i uputstva koja vam mogu zatrebati prije nego što započnete investiranje u zlato.

 

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu