Kupovina zlatnih pločica

kupovina-zlatnih-plocica-insignitus-gold-crna-gora-1

Kupovina zlatnih pločica predstavlja dobru investiciju.

Mnogim ljudima na pomen zlatnih pločica prva pomisao su velike poluge od zlata naslagane jedna na drugu i smještene u trezoru banke. Iako ovakvi skladišteni prostori, zaista, postoje morate znati da su investicione zlatne pločice mnogo više od onog što smo vidjeli na filmovima.

One predstavljaju posebnu vrstu investicionog zlata koje, prema definiciji, sadrži najmanje 99,5% čistog zlata. Pri čemu su za njihovu proizvodnju zadužene ovlašćene kovnice, tako da svaka pločica nosi logo i naziv svog proizvođača. Na njoj je navedena i finoća, težina i serijski broj. Zahvaljujući ovim oznakama smanjen je rizik od falsifikovanja.

S obzirom da kupovina zlatnih pločica čini najstandardizovaniji način direktnog investiranja u zlato, kompanija Insignitus GOLD vam skreće pažnju na faktore koje treba uzeti u obzir.

Kupovina zlatnih pločica prema veličini

Tržišna vrijednost zlatne pločice gotovo je u potpunosti zasnovana na njenoj težini u zlatu. Cijena poluge blisko prati spot cijenu zlata, odnosno cijenu po kojoj biste mogli da kupite jednu uncu zlata trenutno. U principu, što je pločica veća, to je veća i cijena. To znači da prvi faktor koji morate razmotriti jeste veličina zlatne pločice.

Investicione zlatne pločice su dostupne u različitim veličinama – počev od 1 grama, pa do 1 kilograma. Kupovina zavisi od vašeg budžeta, ali i ličnih preferencija i strategije čuvanja.

Kupovina zlatnih pločica

Mnogi ulagači štede novac kako bi kupili pločice veće težine, što u slučaju kasnije prodaje može biti problem. Zbog toga stručnjaci predlažu kupovinu više manjih pločica. Tako, na primjer, ako se zlato prodaje po cijeni od 1.700 dolara po unci, a izdvojili ste za njegovu nabavku 17.000 dolara bolje rješenje je kupiti 10 pločica koje teže jednu uncu, jer ih možete prodati jednu po jednu po potrebi. Takođe, veća je potražnja za pločicama manje težine, te je i prodaja lakša.

Kupovina zlatnih pločica poznatih proizvođača

Za razliku od investicionih dukata, zlatne pločice se ne proizvode sa posebnim dizajnom koji može da utiče na potražnju. Međutim, one se proizvode sa identifikacionim oznakama koje pružaju informacije o proizvođaču, težini i čistoći zlata, kao i serijskom broju.

Kupovina zlatnih pločica sa poznatim oznakama donosi veću likvidnost. Razlog tome leži u činjenici da što je proizvođač poštovaniji u investicionom svijetu, veća je i potražnja. Samim tim je i olakšana prodaja u budućnosti.

Čuvanje zlatnih pločica

Kupovina zlatnih pločica podrazumijeva i pitanje skladištenja.

Kupovina zlatnih pločica

Investicione pločice su lako prenosive i ne zauzimaju previše prostora, te ih možete čuvati u sefu u svom domu. Ipak, bolje rješenje je da iznajmite sef u banci. Ovakav vid skladištenja pruža mnogo viši nivo sigurnosti, ali dolazi sa određenim troškovima, te morate i njih predvidjeti pri kupovini.

Kupovina zlatnih pločica od provjerenih kompanija

Da biste bili sigurni da ste dobili zlatne pločice po najboljoj cijeni kupujte samo od renomirane kompanije za zlato koja vaše potrebe stavlja na prvo mjesto. Upravo takav epitet nosi Insignitus GOLD.

Praćenje svjetskih investicionih trendova i višegodišnje iskustvo u prodaji investicionog zlata učinili su da postanemo sigurni partner brojnim investitorima. Naš tim vam stoji na raspolaganju ne samo pri kupovini, već i pružanju stručnih savjeta vezanih za započinjanje investiranja u zlato, kao i pomoći pri procjeni i donošenju odluke.

 

 

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu