Prije devet godina utemeljili smo tržište investicionog zlata i drugih plemenitih metala u Srbiji. Nedavno smo otvorili firmu i u Crnoj Gori.

Uočili smo da je sve više firmi zainteresovano da dio svog  profita izdvoji za nabavku investicionog zlata, osvjedočenog čuvara trajne vrijednosti novca.

Zlato je odličan instrument za diversifikaciju portfolija. Kad god nastupe neizvjesne okolnosti u svijetu, investitori se odlučuju za zlato kao sigurno utočište. Tako je zbog Covid pandemije u 2020. i rata u Ukrajini 2022. došlo do enormnog rasta potražnje (1000 %) i prometa investicionog zlata i drugih plemenitih metala, što je uzrokovalo da zlato u martu 2022. dostigne svoju istorijski maksimalnu vrijednost na berzi od 60.000 €/Kg. Od 2013. prosječna stopa rasta cijene zlata iznosila je 12 % godišnje, ukupno 96 %. Uvereni smo da se ovaj trend neće niti promjeniti niti zaustaviti.

Ukoliko vam novac ostaje na računu, njegova kupovna moć se topi po dva osnova. Prvi je rast cene zlata (žuti stubići), a drugi je inflacija novca (plavi stubići). Taj gubitak iznosi 24 % već u prvoj godini a onda i dalje rasti.  Zato savjetujemo da dio novca zamjenite za dokazano stabilnu „valutu“- investiciono zlato i da ga tako čuvate. Vjerujemo da će Vam biti interesantno da uskoro direktno porazgovaramo o ovom predlogu.

investiciono zlato grafikon

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu