Zlatne pločice od 250 grama – Jedan od najčešćih vidova ulaganja

Zlatne pločice od 250 grama

Zlatne pločice od 250 grama jedan su od najčešćih vidova ulaganja u zlato velikih investitora.

Zlato je jedan od prvih otkrivenih plemenitih metala. Samim tim i jedan od najstarijih koji su ljudi obrađivali. Korišćen je za izradu nakita, ukrasnih predmeta, a zatim i novca. O tome svjedoče arheološka nalazišta na azijskom kontinentu, koja datiraju iz 6. milenijuma prije Nove ere. Dok ona iz 6. vijeka prije Nove ere potvrđuju upotrebu zlata kao valute.

Pored izuzetne rijetkosti, zbog koje je veoma traženo, vrijednost zlata određena je i drugim karakteristikama. Glavna među njima jeste trajnost. Naime, ovaj plemeniti metal je otporan na oksidaciju, te i nakon više stotina godina ne mijenja svoje performanse, a zahvaljujući izuzetnoj gustini i savitljivosti lako se oblikuje u zlatne poluge.

Koje su karakteristike zlatne pločice od 250 grama?

Zlatne pločice od 250 grama spadaju u veće pločice, koje se proizvode za prodaju investitorima i kolekcionarima. Proizvode ih isključivo kovnice koje imaju dozvolu za to. Dobijaju se tehnikom livenja. Proces livenja podrazumijeva korišćenje kalupa koji se postavlja na vagu. Kada se zlato sipa u kalup, vaga će se uravnotežiti kada se ulije tačna količina. Mogu se proizvoditi i procesom presovanja, tj. „kovanjem“. Pri čemu predstavljaju jednu od najmanjih veličina livenih poluga, ali i jednu od najvećih kovačnih veličina.

Zlatne pločice od 250 grama

Prepoznatljivog su pravougaonog oblika sa stepenom finoće od čak 99,99% čistog zlata. Dolaze u standardizovanim dimenzijama, odnosno 55 mm dužine, 25 mm širine i 10 mm debljine. Svaka od njih sadrži jasno naznačene oznake koje ukazuje na finoću zlata, težinu i informacije o prozvođaču – logo i naziv. Takođe, imaju serijski broj i sertifikat o autentičnosti.

Prednosti kupovine zlatnih pločica od 250 grama

Zlatne pločice od 250 grama prezentuju najbolji odnos cijene grama zlata i praktičnosti za velike ulagače. Najveća prednost kupovine poluga ove veličine jeste bolja cijena po gramu nego kada su u pitanju manje poluge. Kao i kod većine drugih proizvoda, što je veće pakovanje, to je bolja cijena za krajnjeg kupca, jer su troškovi proizvodnje niži za njih. Zbog toga su zlatne poluge od 250 grama dobar izbor za investitore koji žele pretvoriti velike količine kapitala u investiciono zlato.

Pokazuju prednost i u odnosu na teže poluge. Tako, na primjer, bolje je posjedovati 4 poluge od 250 grama, nego jednu od 1 kg. Razlog za to leži u činjenici da pokazuju veću fleksibilnost prodaje. Ujedno, nećete morati cjelokupnu investiciju da stavljate na tržište, već samo jedan njen dio.

Zlatne pločice od 250 grama vizuelno su privlačne, lake za skladištenje i prenos i dobro funkcionišu kao investicija. Savršen su izbor za one koji vole da rukuju i „osjete“ svoje ulaganje. Njihovom kupovinom ne dobijate samo vrijedan plemeniti metal koji je odlično sredstvo za diversifikaciju portfolija, već i čvrstu valutu koja ima implicitnu garanciju da će biti međunarodno prihvaćena od strane trgovaca polugama, finansijskih institucija i investitora.

Zašto izabrati Argor Heraeus zlatne pločice od 250 grama?

Iako postoji više proizvođača investicionog zlata Argor Heraeus je jedna od 5 rafinerija, od 600  rafinerija plemenitih metala u svijetu, akreditovanih kao Referent za dobru isporuku. Sa tradicijom dugom više od jednog vijeka, čuvena švajcarska kovnica je podigla standarde u preradi plemenitih metala, te opravdano nosi neke od najviših titula akreditacije u industriji plemenitih metala, uključujući „licencu za trgovinu, topljenje i ispitivanje od Švajcarske centralne kancelarije za kontrolu plemenitih metala“ i kao i akreditacije od strane LBMA (London Bullion Market Association), TOCOM i NIMEKS/COMEX tržišta.

Argor Heraeus je prva u svijetu i još uvek jedina rafinerija koja koristi OVD Kinegram AG tehnologiju na plemenitim metalima. To znači da njene zlatne poluge imaju hologram koji sija na površini. Zahvaljujući reputaciji nabavlja sirovine za proizvodnju poluga jeftinije od ostalih proizvođača plemenitih metala, te su i cijene znatno povoljnije za investitore.

Zlatne pločice od 250 grama

Argor Heraeus zlatne pločice od 250 grama možete kupiti i u našoj zemlji, u prostorijama kompanije Insignitus GOLD ili na web shop-u.

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu