Nedjelja štednje – Uložite pametno i iskoristite specijalni promotivni period!

Nedjelja štednje

Nedjelja štednje, koja počinje 31. oktobra i traje prve nedjelje novembra, privlači veliku pažnju ljudi.

U cilju povećanja svijesti za očuvanjem bogatstva, brojni državni organi, institucije, pa i organizacije širom svijeta svake godine obilježavaju dane posvećene štednji. Njima se pridružila i kompanija Insignitus GOLD.

Načela štedljivosti imaju dugu istoriju

Nedjelja štednje postavljena je 1924. godine na Prvom Međunarodnom kongresu štedionica u Milanu. Naime, italijanski profesor Filippo Ravizza je posljednji dan Kongresa, 31. oktobar, proglasio Svjetskim danom štednje. Iz njega je proizašla Nedjelja štednje.

Nedjelja štednje

Prema rezoluciji Kongresa ti dani su posvećeni promociji štednje širom svijeta. U skladu sa ovim načelom štedljivosti, sve značajne institucije, počev od banaka, preko kulturnih ustanova, pa do ženskih organizacija, sprovodile su niz akcija.

Ideja o Nedjelji štednje nije nastala ni iz čega. Pojedine države su i prije 1924. godine pokušale da podstaknu ljude da štede kako bi se stekao viši životni standard i osigurala privreda. Tako je u Španiji 1921. proslavljen prvi Nacionalni dan štedljivosti. Dvije godine kasnije i Njemačka je sprovela određene mjere štednje. Time je vlada Njemačke željela da vrati povjerenje građana u štednju pošto su mnogi od njih izgubili ušteđevinu u njemačkoj monetarnoj reformi.

Tek nakon Drugog svjetskog rata, Nedjelja štednje je dostigla vrhunac svoje popularnosti. Od tada postala je prava tradicija.

Zašto je štednja važna?

Trošenje je zabavno, ali štednja je još bolja! Vjerovali ili ne, malo je toga što je više zadovoljavajuće od napornog rada na cilju uštede. S obzirom da postoje mnoge opcije štednje, vodite računa da izaberete najbolju moguću. Stručnjaci naglašavaju da je najsigurnije finansijsko sredstvo štednje investiciono zlato.

Ulaganje u zlato je od suštinskog značaja ne samo za bezbjednu, već i bolju budućnost. Zato, umjesto da trošite novac na nepotrebne stvari, pametno ga investirajte u zlatne poluge i zlatne kovanice To će vam pomoći da ostvarite svoje kratkoročne i dugoročne finansijske ciljeve.

Nedjelja štednje

Zahvaljujući zlatu kao investiciji imate mogućnost da iskoristite prilike koje se pojavljuju u životu. Bilo da je riječ o štednji za prestižni inostrani koledž ili bezbrižni penzionerski danima, jedno je sigurno – sa zlatom ne morate brinuti da će se vrijednost vašeg ulaganja smanjiti. Čak ni nakon više godina ono neće obezvrijediti, što nije slučaj sa papirnim novcem.

Štednja u zlatu je idealna i za preduzetnike. Posebno one koji se u Crnoj Gori bave uslužnim djelatnostima na primorju. Svjesni da je konkurencija iz godine u godinu velika neophodno je konstatno usavršavanje poslovanja. Upravo taj napredak može vam obezbijediti zlato.

Ovaj plameniti metal je najbolji diversifikator portfolija. Samim tim je smanjen rizik od ulaganja u proširenje poslovanja.

Imati zlato u ušteđevini znači da imate povrat ako se nešto neočekivano dogodi tako da, zaista, ne morate brinuti za svoje finansije.

Kako štedjeti u zlatu?

Kao renomirani učesnik na finansijskom tržištu, Insignitus GOLD povodom Nedjelje štednje svim klijentima nudi specijalnu ponudu za kupovinu zlata kako bi ih podstakao na štednju.

Pored povoljnije cijena za kupovinu više zlatnih poluga, akcija obuhvata i druge pogodnosti. Oni koji odluče da investiraju u zlatne poluge od 10 i 20 grama, za 5 kupljenih dobijaju gratis zlatnu pločicu od 1 grama, odnosno od 2 grama.

Cjelokupnu ponudu zlatnih poluga i zlatnih kovanica možete pogledati na našem sajtu. Naš stručni tim vam stoji na raspolaganju za sve savjete i konsultacije u vezi štednje u zlatu.

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu