Koji su najtraženiji proizvodi od investicionog zlata u 2023. godini?

Najtraženiji proizvodi od investicionog zlata u 2023.

Najtraženiji proizvodi od investicionog zlata u 2023. su izbor investitora širom svijeta. Ovaj trend slijede i ljudi iz naše zemlje.

Od davnina, zlato predstavlja dragocjenu imovinu. Počev od nakita i ukrasnih predmeta, pa do detalja na oružju – ovaj plemeniti metal je korišćen u različite svrhe. Kao simbol bogatstva i prosperiteta imalo je važnu i finansijsku ulogu. Još su drevni Egipćani razvili prvi poznati odnos valute oko 3. milenijuma prije nove ere. U 6. vijeku prije nove ere, za vrijeme vladavine kralja Lidije, pojavili su se i prvi zlatni novčići. Zatim je u 19. vijeku postavljen Zlatni standard. Njime je nalagano obavezno fiksno pokriće novca u opticaju zlatom.

Iako je Zlatni standard ukinut 1971. godine, zlato je zadržalo važnu funkciju tako da danas čini značajno investiciono sredstvo za zaštitu od inflacije i očuvanje kapitala. Svaki komad investicionog zlata je vrijedan ulaganja. Ipak, postoje oni koji privlače više pažnje od drugih.

Koji su najtraženiji proizvodi od investicionog zlata u 2023. otkriva vam Insignitus GOLD.

Zlatne poluge visoke fleksibilnosti i svestranosti

Kada se pomene ulaganje u zlatne poluge mnogima su prva asocijacija poluge velikih dimenzija koje viđamo na filmovima. Svakako, poluge od 1 kg, zaista, postoje, ali veću popularnost imaju nešto manje težine.

Zlatne pločice od 250 grama predstavljaju odličnu opciju, te ne čudi što spadaju u veoma tražene. Prepoznatljivog su pravougaonog oblika, dužine 50 mm, širine 31 mm i 9 mm debljine. Stepen finoće je 99,99% čistog zlata. Pored težine i stepena finoće na njima stoji i logo i serijski broj koji omogućava potvrdu autentičnosti.

Najtraženiji proizvodi od investicionog zlata u 2023.

Ono što čini poluge ove gramaže odličnim investicionim sredstvom jesu brojne prednosti u odnosu na druge. Prije svega, donose najbolji odnos cijene zlata po gramu. Razlog za to leži u činjenici da imaju niže troškove proizvodnje. Samim tim su dobar izbor kako za male, tako i velike investitore.

Karakteriše ih i izuzetna djeljivost, kao i lako skladištenje i transport.

Najtraženiji proizvodi od investicionog zlata u 2023. atraktivnog dizajna

Wiener Philharmoniker kovanicu krasi zanimljiv dizajn. Za razliku od drugih, čiji je dizajn vremenom modifikovan, kod ove zlatne kovanice je ostao istovetan kao prvog dana proizvodnje.

Najtraženiji proizvodi od investicionog zlata u 2023.

Dukat Bečke filharmonije, kako se često naziva, pojavio se 1989. godine. Idejno rješenje za dizajn djelo je Thomasa Pesendorfera, glavnog gravera Münze Osterreich kovnice. U skladu sa imenom na njemu su predstavljeni motivi čuvene filharmonije.

Na prednjoj strani nalaze se Velike orgulje iz koncertne dvorane Musikverein, u kojoj se održavaju koncerti filharmonije. Ovdje je smješten i natpis „REPUBLIK ÖSTERREICH“ (Republika Austrija), kao i težina i stepen finoće.

Na zadnjoj strani prikazani su muzički instrumenti, tj. bečki rog, fagot, violina, viola, violončelo i harfa. Uz njih je naziv naziv „WIENER PHILHARMONIKER“ (Bečka filharmonija).

Osim nepromijenjenog dizajna, Wiener Philharmoniker kovanica se može pohvaliti i činjenicom da je prvi zakoniti zlatni novčić čija je nominalna vrijednost izražena u evrima. To je dodatno čini privlačnom za ulaganje u zlato.

Najtraženiji proizvodi od investicionog zlata u 2023. kao poklon

Investiciono zlato, naročito manjih težina, je čest poklon za vjenčanje, punoljetstvo, diplomiranje, rođenje djeteta… Zbog toga su zlatne poluge od 10 grama jedan od najtraženijih komada.

Najtraženiji proizvodi od investicionog zlata u 2023.

Kao i one većih dimenzija, spadaju u zlato visoke čistoće. Odnosno, 99,99%, koje je ugravirano na njima, uz gramažu, logo i serijski broj. Proizvode se tehnikom kovanja koja pruža precizniju izradu. Glatkih ivica i odlične završne obrade, ove poluge imaju besprekornu estetiku koja ih čini atraktivnim poklonom.

Zlatne pločice od 10 grama obezbjeđuju zaštitu očuvanja vrijednosti dara, što nije slučaj sa gotovinom. Naročito danas kada uslijed velike inflacije slabi kupovna moć. Takođe, podstiču štednju, jer ih primalac sigurno neće odmah zamijeniti za papirni novac koji će brzo potrošiti.

Najtraženije proizvode od investicionog zlata, kao i mnoge druge, možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Insignitus GOLD.

 

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu