Ulaganje u zlato poslije završene turističke sezone

Ulaganje u zlato

U jugoistočnoj Evropi, tačnije u neposrednoj blizina vrata Jadrana, nalazi se Crna Gora. Prema legendi nastala je tako što se Bogu, dok je prirodi dijelio ljepotu, iznad ovog prostora pocepala vreća, te su najljepši predjeli pali na zemlju. Zaista, nevjerovatno je kako su se na tako malom prostoru smjestili impresivni vrhovi Durmitora, Prokletija i Lovćena, magična flora i fauna Biogradske gore i Skadarskog jezera, zadivljujući kanjon Morače i brojni neistraženi predjeli koji vas pozivaju da ih otkrijete.

Ipak, ono po čemu je Crna Gora najpoznatija jesu očaravajući primorski krajevi sa najljepšim plažama ne samo u Evropi, već širom svijeta. Počev od ušća Bojane, pa do Bokotorskog zaliva smjenjuju se pješčane i šljunkovite plaže, sakrivene uvale i mala ostrva koja presijecaju pučinu, te ne čudi što već početkom maja ove predjele počinju da ispunjavaju kako domaći, tako i strani turisti.

Kako su turisti glavni izvor prihoda za ugostitelje, hotelijere, rent-a-car agencije i mnoge druge privrednike na crnogorskom primorju od ključnog je značaja da sezona bude u punom jeku kako bi se obezbedio stabilan izvor prihoda. Nažalost, nepovoljni vremenski uslovi mogu u velikoj meri da smanje broj gostiju stvarajući loš uticaj na turističku privredu.

Da bi obezbijedili stabilne prihode preduzeća na primorju moraju pametno da ulažu svoj kapital. Iako postoje različiti finansijski instrumenti stručnjaci preporučuju ulaganje u investiciono zlato.

Koje su prednosti kupovine zlata nakon turističke sezone otkrijte u nastavku teksta.

Bolja kontrola nad ulaganjem

Veliki razvoj tehnologije donio je visok stepen digitalizacije u svim oblastima, uključujući i svijet finansija. Ipak, posjedovanje fizičkog zlata i dalje je najbolje rješenje za sve investitore. Razlog tome leži upravo u njegovoj opipljivosti.

Akcije, fondovi i druge vrste papirnog zlata ne omogućavaju vam zaista da vidite svoje ulaganje, jer ova imovina nije opipljiva. Za razliku od papirnog, fizičko zlato predstavlja investiciju koju možete držati u ruci. Samim tim imate veću kontrolu nad svojim novcem.

Bolja kontrola podrazumijeva i veći nivo zaštite. Naime, posjedovanje zlatnih poluga i zlatnih kovanica znači da vaša investicija ne može biti hakovana, „izbrisana“ ili prebačena na drugi nalog. Čak i ako dođe do većih problema sa internetom, ne morate brinuti jer je vaš novac siguran.

Drugi razlog zašto je ulaganje u fizičko zlato najbolja opcija za privrednike iz turističke djelatnosti jeste činjenica da ne zahtijeva učešće treće strane. Turistička sezona svake godine je veoma dinamična, a pripreme za nju traju mjesecima prije početka, te mnogi investitori nemaju vremena za prikupljanje dokumenata za verifikaciju ulaganja u finansijske hartije od vrijednosti, kao i praćenje rada angažovanog posrednika.

Stvaranje uslova za razvoj poslovanja

Cilj svakog poslovanja je napredak. Da biste privukli pažnju novih i sačuvali postojeće klijente morate konstantno usavršavati svoje poslovanje. Jedino na taj način možete pobijediti konkurenciju na tržištu.

Ulaganje u zlato

S obzirom da su za unapređenje poslovanja potrebna dodatna sredstva možete ih obezbijediti ulaganjem u zlato posle završene turističke sezone. Potražnja za ovim plemenitim metalom je uvijek visoka, te njegova vrijednost bilježi konstantni rast dugoročno gledano.

Sa aspekta poslovanja to znači da ćete eliminisati nepotrebne probleme sa nedostatkom gotovine kada želite da proširite svoje preduzeće u budućnosti.

Ulaganje u zlato pomaže da se minimiziraju poslovni troškovi

Ranijih godina ljudi su koristili zlato za čuvanje bogatstva. Danas preduzeća koriste zlato za diversifikaciju, tj. za minimiziranje rizika ulaganja.

Loši vremenski uslovi, ekonomska kriza, nepovoljne geopolitičke prilike ne samo u zemlji, već i u regionu predstavljaju veliku prijetnju vašem preduzeću, jer mogu drastično da smanje poslovanje. Zato je važno da pronađete efikasne načine da zadržite svoje troškove na najnižem mogućem nivou. U tome vam može pomoći ulaganje u zlato.

Na zlato ne utiču privredne nestabilnosti. Njegova cijena ostaje stabilna i konstantno raste u svim godišnjim dobima, bez obzira na globalne prilike. Stoga vaše poslovanje neće biti ugroženo ekonomskim neizvjesnostima koje mogu da nastupe.

Ulaganje u zlato

Turistička sezona za 2023. godinu polako se bliži kraju, zato je pravo vrijeme da kontaktirate kompaniju Insignitus GOLD. U našoj ponudi pronaći ćete zlatne kovanice i zlatne pločice proizvedene od strane čuvenih kovnica zlata.

 

 

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu