Da li je ulaganje u investiciono zlato dobra opcija za penziju?

Ulaganje u investiciono zlato

Ulaganje u investiciono zlato od davnina privlači pažnju. Svaki iskusni investitor dobro zna da ovaj plemeniti metal ima ključnu ulogu u diversifikaciji portfolija. Zbog toga nastoji da kupovinom zlatnih poluga i zlatnih kovanica smanji rizik investiranja u drugu imovinu. Međutim, da li treba uključiti zlato u penzioni portfolio je pitanje koje često izaziva nedoumice.

Imajući ovo u vidu Insignitus GOLD vam otkriva zašto je ulaganje u investiciono zlato najbolji vid štednje za penziju.

Zlato je sigurnije od drugih penzionih investicija

Odlazak u penziju mnogi vide kao zasluženi odmor. Nakon višegodišnjih obaveza konačno možete da uživate u miru i stvarima koje volite. Nažalost, odlazak u penziju znači i smanjenje redovnih prihoda. Posljednjih godina ovaj problem je naročito izražen, te mnogi naši stariji građani svojim primanjima teško uspevaju da pokriju osnovne životne troškove. Zbog toga stručnjaci savjetuju da još u toku radnih godina počnete da razmišljate kako da obezbedite sigurnu budućnost.

Ulaganje u investiciono zlato

Iako postoje različiti načini da steknete dodatni prihod u starosti, kupovina zlata je najbolja opcija. Razlog za to leži u činjenici da ono garantuje povećanje vrijednosti na duži rok. Štaviše, čak i uz dnevne fluktuacije u cijeni zlata, dugoročni izgledi su pozitivni, jer na njega ne utiču inflacija i drugi ekonomski destabilizatori. Naime, inflacija smanjuje kupovnu moć fiat valute, te štednja na računu u banci za dane penzije može da dovede do smanjene vrijednosti novca u odnosu na dan deponovanja, bez obzira što donosi izvjesni nivo kamate na oročeni iznos.

S obzirom da su cijene izdavanja nekretnina porasle, mnogi ljudi razmatraju da li je bolje uložiti u čisto zlato ili nekretnine. I u ovom slučaju ulaganje u investiciono zlato ima prednost. Ne samo da postoji rizik da vrijednost nekretnina naglo opadne, već treba uzeti u obzir da ona zahtjeva izdvajanje novca za održavanje kako bi bila privlačna zakupcima.

Zlato možete lako prodati na tržištu

Čak i nakon odlaska u penziju, morate planirati svoje finansije ne samo za dnevne, već i hitne potrebe, posebno za zdravstvene komplikacije. U takvim slučajevima, bilo bi korisno da imate imovinu koju brzo možete pretvoriti u gotovinu. Upravo takvu sposobnost ima investiciono zlato.

Zlato je ograničeni resurs koji se ne može vještački stvoriti. Samim tim je potražnja za njim uvijek veća od ponude, što obezbjeđuje prodaju po zadovoljavajućoj cijeni, bez gubitka uloženog kapitala.

Za razliku od drugih investicionih instrumenata, kao što su nekretnine, umjetnička djela, pa i akcije, proces prodaje je brz jer nema gubitka vremena za prikupljanje dokumentacije, niti učešća treće strane.

Ulaganje u investiciono zlato donosi sigurnu budućnost i vašoj djeci

Još jedan razlog zašto treba kupiti zlato za stare dane jeste mogućnost prenošenja na naredne generacije bez ikakvih ugovornih obaveza. Zlatne pločice i dukate možete pokloniti svojoj djeci ili jednostavno im ostaviti u nasljeđe čime ćete značajno uticati na njihove živote.

Ulaganje u investiciono zlato

Ukoliko ste odlučili da osigurate svoju budućnost ulaganjem u zlato, Insignitus GOLD vam u tome može pomoći. Naša ponuda obuhvata čuvene zlatne kovanice i zlatne pločice različite gramaže te ćete lako pronaći one koje odgovaraju vašim finansijama.

 

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu