Zlatni dukati kao poklon – Savršeni dar u svakoj prilici

Zlatni dukati kao poklon

Zlatni dukati kao poklon imaju dugu tradiciju darivanja.

Zlato je od davnina smatrano najvrjednijim plemenitim metalom, te ne čudi što je postalo simbol moći, prosperiteta i bogatstva. Ujedno, jedan od najdražih poklona, posebno za važne datume. Čak je tradicija poklanjanja zlatnika započela upravo za Božić.

Prema legendi hrišćanski episkop Sveti Nikola, koji je kod nas poznat kao Deda Mraz, tajno je ostavljao zlatnike za Badnje veče onima kojima je pomoć bila potrebna. Jedne godine dao je siromašnim sestrama zlatnike tako što ih je bacio niz odžak. Jedan novčić je ušao u par cipela, dok je drugi pao u čarape koje su se sušile pored vatre. Tako je nastao običaj kačenja čarapa za Božić kako bi se u njih stavili darovi.

Zlatni dukati kao poklon koji ima emocionalnu vrijednost

Investicioni dukati su jedan od popularnih poklona za vjenčanje. Za razliku od gotovine, koja je danas najčešća opcija za poklon mladenaca, zlatni dukati imaju postojanost. Najbolji dokaz za to jeste činjenica da mladi par novac vrlo brzo potroši, dok zlato predstavlja sredstvo štednje.

Zlatni dukati kao poklon

Ne samo da supružnike podstiču na štednju, već im obezbjeđuju i očuvanje bogatstva. Naime, vrijednost zlata ne opada pri inflaciji, što nije slučaj sa papirnim novcem. Imajući ovo u vidu dukati su bolja opcija od čuvanja gotovine na štednom računu. Nekoliko godina nakon vjenčanja novac u banci neće imati istu kupovnu moć kao u trenutku deponovanja, dok sa investicionim dukatima nećete imati ovaj problem, jer se cijena zlata kreće u istom smjeru sa stopom inflacije.

U pojedinim narodima zlatni dukati su simbol želje za prosperitetom u bračnom životu, te se njihovo poklanjanje smatra srećom za mladence.

Zlatni dukati kao poklon za mlađe generacije

Zlatni dukati su, od davnina, poklanjani djeci. Tako su u Francuskoj obavezni dar za rođenje bebe, a u Švajcarskoj pri prvoj pričesti. Svojim besprekornim sjajem, prelijepim dizajnom i, prije svega, izuzetnom vrijednošću, čine dragocjen poklon mlađim generacijama, ne samo za rođenje, krštenje, već i za punoljetstvo i maturu.

Zlatni dukati kao poklon

Međutim, zlatni dukati kao poklon nisu samo uspomena na važne datume u životu jedne osobe. Oni predstavljaju imovinu koja nikada neće izgubiti svoju vrijednost, što potvrđuju i statistički podaci. U poslednjih 5 godina investiciono zlato je ostvarilo više od 20% prinosa na godišnjem nivou, a prema trenutnoj situaciji taj trend će se nastaviti i u narednim decenijama. Samim tim, dukati čine odličnu finansijsku opciju za mlade ljude koji tek treba da razviju navike štednje.

Za momente koji se pamte

Dukati su originalan poklon za Novu godinu, ne samo za djecu, već i starije. Zamislite samo kakvo ćete iznenađenje prirediti dragoj osobi poklanjanjem dukata Bečke filharmonije, koja nas svake godine obraduje vrhunskim novogodišnjim koncertom.

Zlatni dukati kao poklon

Kao zlato visoke čistoće, dukati nisu poklon koji možete kupiti u prolazu, u obližnjem tržnom centru. Samo registrovani trgovci imaju dozvolu da kupuju i prodaju proizvode od plemenitih metala, bilo u svom predstavništvu ili online, putem web shopa.

Insignitus GOLD je renomirani prodavac investicionog zlata u Crnoj Gori. Bez obzira da li su vaš izbor zlatne pločice ili investicioni dukati kod nas možete pronaći poklon koji želite.

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu