Zlatne poluge od 50 grama – Benefiti kupovine

Zlatne poluge od 50 grama

Zlatne poluge od 50 grama predstavljaju investiciono zlato koje sadrži najviši stepen čistog zlata – čak 99,99%.

Izrađuju ih renomirani svjetski proizvođači, koji imaju dozvolu za njihovu proizvodnju. Dobijaju se tehnikom kovanja, te se mogu pohvaliti besprekornom završnom obradom sa jasnim konturama, ivicama i natpisima.

Svaka zlatna poluga ima tačno definisane oznake. Pored težine, naznačeni su i stepen finoće, logo i naziv sertifikovanog proizvođača kao i serijski broj čime je obezbijeđena autentičnost. Takođe, posjeduju i LBMA (London Bullion Market Asocciations) sertifikat. Njime se potvrđuje da su ispunjena stroga pravila proizvodnje u pogledu finoće, težine, dimenzija, izgleda i oznaka.

Zlatne poluge od 50 grama

Zašto su zlatne poluge od 50 grama jedan od najtraženijih proizvoda od investicionog zlata otkriva vam Insignitus GOLD.

Fleksibilnost

Ulaganje u zlato manjih komada, uključujući i zlatne poluge od 50 grama, prati visok nivo fleksibilnosti.

S obzirom da su manje gramaže, potreban je manji budžet za njihovu kupovinu. Samim tim, ne morate da čekate da steknete veliki kapital kako biste započeli investiranje u zlato. Umjesto da godine provedete štedeći novac za kupovinu zlatnih poluga, možete ih kupovati periodično – na par mjeseci ili svake godine.

Zahvaljujući ovoj karakteristici, zlatne poluge od 50 grama pružaju mogućnost ulaganja i manjim investitorima. Posebno su pogodne za početnike, koji još uvijek uče zakone tržišta zlata.

Likvidnost

Još jedna prednost koju donose zlatne poluge od 50 grama jeste lako trgovanje. Kako je potražnja za njima znatno veća u odnosu na teže zlatne poluge, postoji i više zainteresovanih kupaca. To znači da ćete moći brzo da ih prodate kada to odlučite. Pri čemu u vašem portfoliju neće nestati cjelokupno investiciono zlato, već samo dio.

Zlatne poluge od 50 grama

Ukoliko vam bude trebao hitan priliv keša zlatne poluge od 50 grama obezbijediće tačan iznos koji vam je neophodan. To nije slučaj sa polugama velikih težina. Veće poluge u komadu nisu djeljive na manje djelove, te ih morate prodati u cjelosti. Time gubite dio zlata koji biste zadržali kao investiciju.

Imajući ovo u vidu, možete zaključiti da je mnogo isplativije imati, na primer, 10 zlatnih poluga od 50 grama nego jednu veliku od 500 grama.

Skladištenje

Dugoročno gledano, zlato kao investicija je najbolji izbor ne samo za vas, već i buduće generacije. Zlatne pločice od 50 grama predstavljaju nasljeđe koje će osigurati vaše potomke.

Međutim, nakon njihove kupovine javlja se pitanje čuvanja. Za razliku od zlatnih poluga većih dimenzija, manje zlatne poluge ne zahtijevaju veliki skladišteni prostor. Zbog toga ih možete čuvati i u kućnim sefovima. Ipak, stručnjaci savjetuju da izaberete sigurniju opciju, poput sefa u banci.

Iako ćete moći da pristupite svome zlatu samo u toku radnog vremena banke, bezbjednosti od krađe, oštećenja ili gubitka je na najviše nivou.

Zlatne poluge od 50 grama

Insignitus GOLD je jedna od vodećih kompanija za prodaju zlata ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu. Naša bogata ponuda obuhvata zlatne poluge i zlatne kovanice najvišeg stepena čistoće. Kupovinu možete obaviti lično, u prostorijama naše kompanije ili putem web shop-a.

Naš stručni tim vam stoji na raspolaganju i za sve savjete i uputstva u vezi ulaganja u ovaj plemeniti metal.

 

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu