3 razloga za investiranje u zlato ove jeseni

Investiranje u zlato ove jeseni

Investiranje u zlato ove jeseni jedna je od glavnih tema širom svijeta.

Dolazak septembra označava nezvaničan kraj ljeta i početak jesenje sezone. Smjena godišnjih doba uvijek je pogodno vrijeme za razmišljanje o ostvarenim rezultatima do sada, kao i pravljenje planova za budućnost. To, takođe, pruža investitorima priliku da izbliza pogledaju svoj rezultat. Ujedno, utvrde nove mogućnosti ulaganja.

S obzirom da je stopa inflacije još uvijek visoka, a izgledi za ublažavanje kamatnih stopa neizvjesni, mnogi se okreću stabilnim ulaganjima. Upravo takvu karakteristiku ima zlato kao investicija.

Istorijski gledano, zlato je pouzdan način da zaštitite svoj novac od većih ekonomskih prepreka. Vjekovima je smatrano sigurnim utočištem. Ipak, posljednjih mjeseci dobilo je dodatni značaj. Razlog tome jeste globalna ekonomska kriza, bankrot banaka, loša geopolitička situacija i niz drugih faktora.

Imajući ovo u vidu Insignitus GOLD otkriva tri razloga zašto bi investitori ove jeseni trebali da se okrenu zlatu.

Inflacija bi mogla ponovo da poraste

Nakon ohrabrujućih znakova da inflacija konačno smanjuje rast, ona je zapravo porasla za 3,2% u julu. Prerano je reći da li je julski izvještaj bio anomalija ili pokazatelj šireg ekonomskog stanja koje dolazi. Ipak, doveo je do novih nedoumica među ekonomistima. Mnogi su sada nesigurni u pogledu kratkoročnih izgleda.

Investiranje u zlato ove jeseni

Na sreću, zlato ima reputaciju da pruža čvrstu zaštitu od inflacije. Kada inflacija raste, kupovna moć američkog dolara opada. Za razliku od njega, cijena zlata ima tendenciju da ostane stabilna ili da raste u skladu sa stopom inflacije. Na taj način pruža investitorima pouzdanu alternativu.

Stručnjaci često na pitanje: „koliko zlata treba da imate u svom portfoliju“, kao odgovor navode ne više od 10%. Međutim, ove jeseni možete povećati procenat. Posebno, ako sljedeći izvještaj o inflaciji ponovo pokaže slab napredak u borbi protiv nje.

Cijene su sada niže

Dugoročno posmatrano cijena zlata je stabilna. To ne znači da ne postoje kratkoročne fluktuacije u toku godine.

Podaci Svjetskog savjeta za zlato pokazali su da je ovaj plemeniti metal imao rekordne nivoe u aprilu i maju. Tada je njegova vrijednost bila oko 2.050 dolara po unci. Krajem avgusta zabilježen je pad, te je cijena iznosila 1.940 dolara po unci.

Bez obzira što je pad neznatan predstavlja povoljnu priliku za investiranje u zlato ove jeseni. Naročito ako se ostvare predviđanja da će do kraja godine inflacija ponovo porasti. Sa njom doći će do rasta cijene zlata.

Investiranje u zlato ove jeseni obezbediće bolju diversifikaciju vašem portfoliju

Svi investitori dobro znaju da ne treba da donose ishitrene odluke. Da bi pametno ulagali moraju stalno da prate svoj portfolio u pogledu performansi i mogućnosti za poboljšanje. Jesen je pravo vrijeme da provjerite svoja ulaganja uoči novogodišnjih praznika, koji donose i porast potrošnje.

Investiranje u zlato ove jeseni

Da li vaše investicije imaju učinak onako kako ste planirali? Da li treba da smanjite neke akcije ili da premjestite novac u druge? Možda ste previše uložili u jednu vrstu investicije i time doveli svoj portfolio u veći rizik?

Ova i slična pitanja mogu vam pomoći da sagledate trenutno stanje u svom portfoliju. Na osnovu odgovora razmislićete o diverzifikaciji fizičkim zlatom.

Ukoliko ste se odlučili za investiranje u zlato ove jeseni Insignitus GOLD vam sa svojom bogatom ponudom zlatnih poluga i zlatnih kovanica stoji na raspolaganju.

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu