Investiciono zlato kao poklon za Novu godinu

Investiciono zlato kao poklon za Novu godinu

Investiciono zlato kao poklon za Novu godinu ima dugu tradiciju.

Od davnina, zlato je povezivano sa bogatstvom, visokim društvenim statusom, prosperitetom i sigurnom budućnošću. I u modernom dobu zadržalo je te karakteristike. Imajući ovo u vidu ne čudi što predstavlja najvrjedniji poklon.

Zahvaljujući svjetskim trendovima, kao i globalnoj situaciji, zlato je trenutno jedan od najpoželjnijih poklona za Novu godinu. Međutim, ne spada u najnovije. Istorija poklanjanja zlata seže u daleku istoriju. Prema legendi to dugujemo Svetom Nikoli. Ovaj hrišćanski episkop je tajno ostavljao zlatnike onima kojima su bili potrebni.

Jedne noći, uoči nove godine posjetio je tri siromašne sestre. Da ga ne bi primijetile zlatnike je bacio niz odžak tako da su oni pali u cipele i čarape koje su se sušile pored vatre.

Ukoliko još uvijek niste sigurni da je investiciono zlato kao poklon za Novu godinu pravi izbor Insignitus GOLD vam otkriva razloge koje će to i potvrditi.

Nova godina, novi početak

Zlato zauzima posebno mjesto u kulturi svakog naroda, te je njegov dar izraz ljubavi, naklonosti, poštovanja i uvažavanja.

Nemojte zaboraviti da je investiciono zlato visoke čistoće, odnosno 24-karatno zlato. Kao takvo ono se ne može kupiti u obližnjoj juvelirnici ili tržnom centru. Prodajom investicionog zlata bave se isključivo registrovani trgovci, bilo direktno ili putem svojih web shopova. Upravo ovo čini zlato poželjnim novogodišnjim poklonom.

Investiciono zlato kao poklon za Novu godinu

Nova godina predstavlja ne samo 12 novih mjeseci u životu, već i šansu za nove početke. Dakle, ima li boljeg načina za maksimiziranje proslave Nove godine do mogućnosti da ostvarite svoje planove. U tome vam može pomoći investiciono zlato.

Za razliku od gotovine, koja podstiče na trošenje, investiciono zlato kao poklon za Novu godinu je vrijedna imovina koja se čuva. Zapravo, ono će primaoca navesti na dalju štednju radi očuvanja bogatstva.

Zlatne poluge i zlatni dukati kao poklon za svakog

Investiciono zlato kao poklon za Novu godinu čini jedinstvenu kombinaciju vrijednosti sa originalnošću. Samim tim, vaš poklon će vas izdvojiti od drugih.

Zvuči nevjerovatno, ali zlatne poluge i zlatne kovanice su savršen izbor za majku, muža, unuku, nećaka, prijatelja ili čak poslovnog partnera. Bez obzira na godine starosti, svi vole vrijedne predmete, a dodir zlata se ne može uporediti ni sa jednim drugim.

Investiciono zlato kao poklon za Novu godinu

Zaista, ima nečeg posebnog u sjaju ovog žutog metala koji nikog ne ostavlja ravnodušnim, dok činjenica da su njegove perfomanse bezvremenske dodatno impresionira primaoca.

Kupovina zlata kao poklona znači da ne morate da provodite sate u potrazi za savršenim poklonom.  Takođe, ne morate brinuti da li ste izabrali pravi.

Investiciono zlato je svestran poklon

Suprotno popularnom vjerovanju, kupovina investicionog zlata ne znači nužno veliku investiciju. Na tržištu su dostupne zlatne poluge različitih težina – počev od 1 grama, pa do 1 kilograma. I zlatne kovanice dolaze u različitim veličinama. Tako, na primjer Wiener Philharmoniker kovanica se može naći u težini od 1 unce do 1/10 unce, a Franc Jozef kovanica u 2 veličine – od 3,49 grama i 13,96 grama.

Sezona kupovine novogodišnjih poklona je počela. Zato na vrijeme posjetite kompaniju Insignitus GOLD ili web shop. U našoj bogatoj ponudi zlatnih kovanica i zlatnih poluga pronaći ćete poklon koji vam odgovara.

 

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu