Prodaja Osmijuma u Crnoj Gori

osmijum crna gora

Prodaja osmijuma u Crnoj Gori je dobra investicija.

Trend ulaganja i trgovanja plemenitim metalom prisutan je od davnina na finansijskom tržištu. Međutim, poslednjih godina ponuda zlata je daleko manja od potražnje, te se javilo interesovanje za novi vid investiranja – u osmijum.

Osmijum je posljednji otkriveni plemeniti metal. Otkrio ga je britanski hemičar Smithson Tenant 1804. godine, zajedno sa iridijumom, kada je platinu rastvorio u carskoj vodi. Zbog karakterističnog mirisa koji podsjeća na hlor dobio je naziv od grčke riječi „osmē“, što znači „miris, smrad“.

Ovaj plemeniti metal pripada platinskoj grupi, ali se od drugih elemenata izdvaja jedinstvenim karakteristikama. Prije svega, to je najgušći od svih prirodnih elemenata, jer teži 22,59 g/cm3. Odlikuje ga i tvrdoća veća od dijamanata. Ujedno je i najrjeđi metal na svijetu. Zastupljen je u Zemljinoj kori samo 0,0018 dijelova na milion, što ga čini 1.500 puta rjeđim od zlata i 1.000 puta rjeđim od dijamanata.

osmijum crna gora

Crna Gora prati investicione trendove u svijetu, pa je prodaja osmijuma zastupljena i na tržištu kod nas.

Osmijum donosi sigurnu zaradu

S obzirom na činjenicu da se svake godine proizvede manje od tone, ovaj plemeniti metal se može pohvaliti visokom vrijednošću. U kristalnom obliku ima čistoću od čak 99,9995 %, te je 25 puta dragocjeniji od zlata. Takođe, ima najveću vrijednost u pogledu zapremine u odnosu na sve druge plemenite metale, pri čemu 1 čista unca osmijuma iznosi 31,1 g.

Imajući ovo u vidu možemo slobodno reći da prodaja osmijuma u Crnoj Gori predstavlja budućnost. Njome je zagarantovana zarada. Dok investiranjem u osmijum čuvate svoj kapital, jer bilježi stabilan rast vrijednosti.

Istraživanja su pokazala da je cijena osmijuma za samo 8 godina, koliko je prisutan na tržištu, porasla za 34 odsto. Stručnjaci procjenjuju da će se taj rast nastaviti, jer će u narednim godinama porasti i potražnja.

Prodaja osmijuma u Crnoj Gori je sigurna

Zahvaljujući jedinstvenoj kristalnoj strukturi i najvećoj izmjerenoj gustini osmijum je nemoguće falsifikovati, što nije slučaj sa drugim plemenitim metalima. Naime, struktura je nanometarski skenirana i uneta u Osmium svjetsku bazu podataka tako da je pouzdanost prepoznavanja kristalne površine osmijuma oko 10.000 puta veća od pouzdanosti prepoznavanja otiska prsta. Dok gustina ne dozvoljava da se u osmijum ugradi jednako težak i relativno bezvrijedni materijal, kao što se to često radi sa bakrom ili volframom u zlatu.

Svakom komadu osmijuma se dodjeljuje jedinstvena šifra (Osmium Identification Code) prije nego što se pusti u opticaj na tržište. Ovaj identifikacioni OIC kod sastoji se od osmocifrene kombinacije slova i brojeva, a sertifikat izdaje isključivo njemački Osmium Institut.

osmijum crna gora

Prodaja osmijuma u Crnoj Gori je dobra investicija.U pitanju je jednokratna šifra koju koristi vlasnik prilikom prodaje. Zapravo, bez nje nije moguća prodaja. Nakon prodaje, novi vlasnik automatski dobija novi OCC kod.

Osmijum ima široku primjenu

Zbog očaravajućeg plavo-srebrnog sjaja i rijetkosti osmijum polako zamjenjuje dijamante u juveliristvu. U kombinaciji sa zlatom, srebrom ili platinom nastaju impresivni komadi nakita, koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Dok briljantna ljepota i ekskluzivnost u spoju sa titanijum našli su svoje mjesto u izradi luksuznih ručnih satova.

Ukoliko ste zainteresovani za ulaganje u osmijum, kontaktirajte Insignitus GOLD d.o.o, kompaniju specijalizovanu za trgovinu plemenitim metalima.

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu