osmijum prodaja srbija

Crna Gora prati investicione trendove u svijetu, pa je prodaja osmijuma zastupljena i na tržištu kod nas.

OSMIJUM – Sunčani element

Najređi plemeniti metal je u usponu. Krenite na uzbudljivo putovanje u novi svijet plemenitih metala.

Prodaja osmijuma u Crnoj Gori

Prodaja osmijuma u Crnoj Gori je dobra investicija. Trend ulaganja i trgovanja plemenitim metalom prisutan je od davnina na finansijskom tržištu. Međutim, poslednjih godina ponuda zlata je daleko manja od potražnje, te se javilo interesovanje za novi vid investiranja – u osmijum.

Osnovne informacije za investitore, proizvođače i draguljare

Od 2014. godine osmijumom se može trgovati kao poslednjim od osam plemenitih metala. Dostupan je u vidu nakita ili kao investicioni metal. Svojim kristalnim sjajem i svojstvima je za ovo kratko vrijeme već napravio neprevaziđeni i trijumfalni ulaz na svjetsko tržište ali od sada uz Insignitus GOLD i na tržište Crne Gore.

Korisne informacije za trgovinu Osmijumom

Nas sajt Vam daje uvid u svet osmijuma, imajući u vidu njegova jedinstvena svojstva i daje objašnjenje o ekstremnoj nestašici, kao i u moguće prilike i rizike u vezi sa poslednjim od osam plemenitih metala. Na taj način ćete dobiti puno korisnih informacija o preradi i trgovini osmijumom.

osmijum porast prodaje cene berza
osmium prodaja srbija

Institut za Osmijum

„Osmium-Institut zur Inverkehrbringung und Zertifizierung von Osmium GmbH“ (Institut za osmijum, Nemačka) ima funkciju obezbeđivanja doslednog pristupa trgovanju i preradi kristalnog osmijuma. Tim stručnjaka obavlja ove zadatke, izveštava trgovce, osniva  prerađivačke kompanije i dostupan je za savetodavne funkcije. Institut za osmijum za privatnu trgovinu obezbeđuje stručnjake koji potvrđuju autentičnost osmijuma i verifikuju identifikacioni kod osmijuma.

Osmijum na međunarodnom tržištu uvode na tržište samo odgovarajući lokalni instituti za uvođenje i sertifikaciju osmijuma. Cilj je imati najviši nivo sigurnosti za draguljare, investitore, banke i krajnje kupce.

Osmijum – Najređi plemeniti metal

Osmijum nije samo najređi plemeniti metal već i najređi neradioaktivni element od svih elemenata. Iskopavanje osmijuma vrši se zajedno sa platinom. Samo 30 grama osmijuma je sadržano u 10.000 tona rude platine. Takođe, separacija ovih metala je složena i skupa. Kada se iskopavanje platine smanji, osmijum postaje još ređi. Trenutno je ekstrakcija osmijuma približno 360 kg godišnje.

Dio ove količine dostupan je za kristalizaciju. Ostatak se koristi u sasvim malim količinama u medicini ili na univerzitetima. Međutim, pouzdane i tačne informacije o tome nisu dostupne na spot tržištu osmijuma.

osmijum prodaja srbija

JEDINSTVENI SJAJ I ODBIJANJE SVETLOSTI

Osmijum se odlikuje jedinstvenim plavo-srebrnim i plavo-belim sjajem, koji posebno magično blista u odsjaju sunčeve svetlosti i LED veštačke svetlosti. Njegov visok stepen refleksije reflektuje svetlost iz kristalne strukture u svim pravcima. Na ovaj način možete videti blistavu paletu boja iz svih uglova Osmijum, očaravajući plemeniti metal i novo bogatstvo!

Osmijum nije samo najređi plemeniti metal, već i najređi neradioaktivni element. Proizvodnja osmijuma je međuovisna sa proizvodnjom platine. Treba napomenuti da 10.000 tona platine sadrži samo oko 30 grama osmijuma.

osmijum srbija prodaja

ZAŠTO JE OSMIJUM TAKO POSEBAN?

Osmijum ima najveću zapreminsku gustinu od svih hemijskih elemenata i jedinjenja, tako da se ne može falsifikovati uobičajenim postupcima ugradnje falsifikovanog jezgra.

Osmijum se odlikuje jedinstvenim plavo-srebrnim i plavo-belim sjajem. Osmijum posebno magično svetli kada se reflektuje na sunčevoj svetlosti ili LED svetlosti. Tako možete primetiti blistavu paletu boja iz svih uglova. Otpornost na ekstremne pritiske veća je u osmijumu nego u bilo kom drugom elementu na svetu.

Potencijal za ulaganje u osmijum leži u izuzetno posebnim svojstvima ovog najređeg plemenitog metala.

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu