Zašto investirati u zlato?

Zašto investirati u zlato

Zašto investirati u zlato? Pitanje koje sve veći broj ljudi postavlja.

Zlato je kroz istoriju oduvijek predstavljalo vrijednu imovinu. Neki od najranijih zapisa navode da je ovaj plemeniti metal bio prepoznat kao nakit, dio umjetnosti, ali i kao oblik valute. O tome svjedoče blaga otkrivena u arheološkim nalazištima koja datiraju još iz 4000. godine pne što bi značilo da je  zlato kao imovina oduvijek bilo povezano sa moći i bogatstvom. Investiciono zlato je zadržalo svoju vrijednost i ulogu u monetarnom sistemu čak i kada su se zemlje udaljile od zlatnih novčića i okrenule pogodnostima papirnog novca.

Zašto investirati u zlato

Imajući ovo u vidu, sasvim je razumljivo da je sve veći broj onih koji smatraju zlato potencijalnom imovinom i shvataju značaj investiranja u vrijeme krize sa kojom se cijeli svijet trenutno suočava.

Investiciono zlato je, prema definiciji, čisto zlato najvišeg stepena finoće tj. sa udjelom od 99,5 odsto čistog zlata ili više. Proizvodi se uz poštovanje svjetskih tehnoloških i ekoloških standarda što potvrđuje Good Delivery sertifikat koji svaki komad mora da ima. Njime je propisana finoća, težina, dimenzija, kao i jedinstveni identifikacioni broj.

Jer predstavlja novac!

Zlato se danas ne koristi kao valuta ali njegova uloga novca ga čini superiornijim od bilo koje valute. Posmatrajući od 1900. godine investiciono zlato je najbolje dugoročno sredstvo za očuvanje kapitala. Razlog leži u činjenici da posjeduje stabilnu vrijednost dok sve papirne valute po svojoj prirodi vremenom gube vrijednost.

Iako ne donosi kamatu, cijena investicionog zlata je sigurna jer zlato čuva vrijednost novca. Samim tim, obezbijeđeno vam je očuvanje vrijednosti a moguća i značajna zarada kada odlučite da ga prodate. Naime, zlato karakteriše visoka likvidnost tako da ga lako možete zamijeniti za bilo koju svjetsku valutu.

Zašto investirati u zlato? – Jer nije potrebno veliko znanje i iskustvo!

Da li možete da prepoznate pravi dijamant? Ili, možda da pogledate 2 slike i kažete koja je kopija? Za ovakva ulaganja morate biti vrhunski ekspert ili vam je neophodna pomoć stručnjaka.

Za razliku od njih, kupovina investicionog zlata je prilično jednostavna. Nisu potrebne posebne vještine, obuka ili oprema. Ne morate biti ni profesionalac na berzi, jer je zlato uvijek sigurna investicija.

Jer će vas sačuvati u kriznim vremenima!

Jedan od najčešćih odgovora stručnjaka na pitanje zašto investirati u zlato jeste mogućnost da sačuvate svoj životni standard tokom perioda ekonomske, monetarne ili geopolitičke krize. U zavisnosti od prirode krize, zlato može preći iz odbrambenog alata za očuvanje u ofanzivnu mašinu za dobijanje profita.

Zašto investirati u zlato

S obzirom da krizu na globalnom nivou karakteriše velika inflacija, ulaganje u čisto zlato pruža sigurnost. Inflacija se definiše kao postepeno povećanje cijena roba i usluga. Prema posljednjim navodima od februara mjeseca inflacija je porasla za 7,9 % što je najveće očitavanje koje smo vidjeli u više od 40 godina. Nažalost, malo je znakova da će se u skorije vreme situacija popraviti.

Šta to znači za vaš novac? Kako se inflacija povećava, vrijednost vašeg novca se smanjuje pa će vam u budućnosti biti potrebno više novca za kupovinu iste količine dobara i usluga. Kod investicionog zlata vrijednost je nepromijenjena a cijena zlata i inflacija se kreću u istom pravcu.

Ukoliko ste odlučili da investirate u zlato Insignitus GOLD vam može pomoći da ga kupite u Crnoj Gori i Srbiji.

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu