Wiener Philharmoniker 1/4 unca

559,00 

Available on backorder

Kovnica: Münze Österreich

Porijeklo: Austrija

Tip: Oznaka

Finoća: 999,9

Težina: 7,77 g

x

Otkupna cijena: 531,05 €

Obavesti me kada cena padne Uporedi

Jedan od najpopularnijih zlatnika na svijetu je zlatni dukat Wiener Philharmoniker. Ovaj zlatni dukat kuje austrijska kovnica u Beču, koja je proizvodila kovanice za investitore, kolekcionare i opticajne novčiće u poslednjih 800 godina.

Ovo je prvi zlatnik denominiran u evrima. Do 31. decembra 2001. vrijednost kovanog novca bila je prikazana u austrijskim šilinzima.

Kovanica Bečke Filharmonije napravljena je od čistog zlata 999,9 (24 karata). Za njegovu čistoću garantuje austrijska centralna banka.

Na aversu zlatnog dukata prikazane su najveće orgulje u Zlatnoj dvorani Bečke Filharmonije. Na reversu su prikazani muzički instrumenti koji simbolizuju svijetski poznati orkestar – Bečku Filharmoniju – jedan od kulturnih simbola Austrije i najstariju muzičku školu na svijetu.

Za više informacija o zlatnim dukatima posjetite nas u Podgorici, Rimski trg 70 ili nas kontaktirajte na telefon +382 20 650 605 

Zlato kao investicija otporna na krize

Već 4000 godina plemeniti metali (zlato i srebro) u obliku novčića i zlatnih poluga služe kao sredstvo razmjene i plaćanja. Za sve to vreme nijesu pretrpeli nikakav gubitak materijalne vrijednosti ili značaja. Savremeni zlatni novčići i zlatne poluge imaju utisnute podatke o težini u gramima, finoći i proizvođaču.

Međutim, nominalna vrijednost se ne pominje, kao što je uobičajeno za zlatnike i srebrne novčiće. Danas zlatne poluge od finog zlata služe kao finansijska investicija kojom se lako može trgovati. Iznad svega, oni se smatraju skladištem vrijednosti otpornim na krize.

Додатне информације

Apoen

1/4

Obaveštenje o cenama

Molimo vas da se pretplatite da biste dobijali obavetenja!

Vaši lični podaci će se koristiti u skladu sa našim privacy policy
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu