Wiener Philharmoniker 1/10 unca

270,00 

Na stanju

Kovnica: Münze Österreich

Porijeklo: Austrija

Tip: Oznaka

Finoća: 999,9

Težina: 3,10 g

x

Otkupna cijena: 256,50 €

Obavesti me kada cena padne Uporedi

Category: Tagovi: , , , , ,

Jedan od najpopularnijih zlatnika na svijetu je zlatnik Wiener Philharmoniker. Ovaj zlatni dukat kuje austrijska kovnica u Beču, koja je proizvodila kovanice za investitore, kolekcionare i opticajne novčiće u poslednjih 800 godina.

Ovo je prvi zlatnik denominiran u evrima. Do 31. decembra 2001. vrijednost kovanog novca bila je prikazana u austrijskim šilinzima.

Kovanica Bečke Filharmonije težine 3.1 grama napravljena je od čistog zlata 999,9 (24 karata). Za njegovu čistoću garantuje Austrijska centralna banka.

Na aversu zlatnog dukata prikazane su najveće orgulje u Zlatnoj dvorani Bečke Filharmonije. Na reversu su prikazani muzički instrumenti koji simbolizuju svijetski poznati orkestar – Bečku Filharmoniju – jedan od kulturnih simbola Austrije i najstariju muzičku školu na svijetu.

Za više informacija o zlatnim dukatima posjetite nas u Podgorici, Rimski trg 70 ili nas kontaktirajte na telefon +382 20 650 605 

Zlato kao investicija otporna na krize

Već 4000 godina plemeniti metali (zlato i srebro) u obliku novčića i zlatnih poluga služe kao sredstvo razmjene i plaćanja. Za sve to vreme nijesu pretrpeli nikakav gubitak materijalne vrijednosti ili značaja. Savremeni zlatni novčići i zlatne poluge imaju utisnute podatke o težini u gramima, finoći i proizvođaču.

Međutim, nominalna vrijednost se ne pominje, kao što je uobičajeno za zlatnike i srebrne novčiće. Danas zlatne poluge od finog zlata služe kao finansijska investicija kojom se lako može trgovati. Iznad svega, oni se smatraju skladištem vrijednosti otpornim na krize.

Додатне информације

Apoen

1 Unca

Obaveštenje o cenama

Molimo vas da se pretplatite da biste dobijali obavetenja!

Vaši lični podaci će se koristiti u skladu sa našim privacy policy
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu